AQ Royal Collagene

Monday, 13 September 2010 23:45 | Written by  Super User Published in AQ Royal Collagene
(1 Vote)
{gallery}68{/gallery}

Apabila seseorang itu mencapai usia 25 tahun, penghasilan kolagen akan menyusut sebanyak 1.5% setahun. Penguraian kolagen mula berlaku lalu mewujudkan kesan penuaan seperti kulit menipis, garisan halus dan kedutan. Bagi menggantikan kolagen yang berkurangan, kita perlu mengambil kolagen tambahan hasil dari pemakanan untuk merangsang pembentukan dan pemulihan tisu, otot dan ligament kepada keadaan asal.

Apabila seseorang itu mencapai usia 25 tahun, penghasilan kolagen akan menyusut sebanyak 1.5% setahun. Penguraian kolagen mula berlaku lalu mewujudkan kesan penuaan seperti kulit menipis, garisan halus dan kedutan. Bagi menggantikan kolagen yang berkurangan, kita perlu mengambil kolagen tambahan hasil dari pemakanan untuk merangsang pembentukan dan pemulihan tisu, otot dan ligament kepada keadaan asal.


Mengapa AQ Royal Collagene berkesan untuk anda?

1.“Hyrdolized Collagen” dalam bentuk peptan merupakan collagen yang paling berkesan kerana memiliki sazi molekul sekecil 2000 Dalton berbanding saiz molekul collagen asal iaitu 30000 Dalton. Dengan saiz molekul yang 15x lebih kecil, daya penyerapan meningkat melebihi 90%.

2.“Hydrolized collagen” bertumpu ke “kartilej’ seterusnya merangsang merangsang penghasilan kolagen pada sendi-sendi bagi mengatasi masalah kelemahan dan kesakitan sendi.

Pengambilan kolagen bersama-sama Vitamin C dapat meningkatkan kelembapan kulit , menjadikannya lebih halus dan lembut.


Kebaikan AQ Royal Collagene:

1) Mengurangkan symptom arthritis
2) Menegangkan kulit
3) Membina sendi
4) Menguatkan salur darah
5) Meningkatkan tenaga
6) Mengatasi lemah pundi kencing
7) Kelesuan melampau
8) Memperbaiki kadar pernafasan
9) Merawat kulit dan kukuKesan-kesan pengambilan AQ Royal Collagene

14 – 30 hari: kulit lebih halus, lembut dan lembab
30 – 60 hari: kulit lebih tegang dan anjal, pori2 mengecil, garisan dan kedutan berkurangFAQ

1. Bagaimanakah pengambilan AQ Royal Collagene untuk mendapatkan kesan terbaik?

Bagi mendapatkan kesan terbaik, ambil 1 sachet setiap malam sebelum tidur dan 1 sachet setiap pagi ketika perut kosong. Waktu tidur alpha iaitu kira-kira 90 minit pertama merupakan waktu dimana tubuh menghasilkan asid amino. Oleh itu, kehadiran kolagen akan mempercepatkan proses pemulihan sel-sel kulit.
 

2. Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk menampakkan hasil?

Bergantung kepada tahap kesihatan seseorang, seawal satu ke dua minggu. Kebiasaannya dalam 1 bulan selepas kitaran pemulihan kulit (dalam 21 hari). Sebaiknya diamalkan 3 bulan tanpa henti bagi memastikan kolagen telah dibina sepenuhnya.
 

3. Apakah kesan-kesan yang dapat dilihat apabila mengamalkan AQ Royal Collagene?

Kulit akan menjadi lebih lembut dan lembab pada beberapa minggu yang pertama. Seterusnya kulit menjadi tegang, anjal dan gebu. Garisan halus dan kedutan pada sekeliling mata akan beransur hilang.
 

4. Mengapa perlu memilih AQ Royal Collagene?

AQ Royal Collagene tidak mengandungi bahan kimia dan selamat digunakan untuk jangka panjang. Ketulenan kolagen peptida yang digunakan adalah pada tahap 98%, dan tidak berbau hanyir. Daya penyerapannya sehingga 95% memberi kesan anti-penuaan dengan serta merta.
 

5. Apakah lagi kebaikan AQ Royal Collagene?

Selain mengembalikan sifat-sifat kecantikan wanita, AQ Royal Collagene juga mengandungi 10-HDA dan fosfolipid yang mampu merangsang dan melindungi sel-sel neuron dan sel glial pada saraf bagi meningkatkan fungsi kognitif. Secara tak langsung ini dapat meningkatkan kecerdasan, kepekaan, ketajaman fikiran dan kemampuan daya ingatan.
 

6. Bagaimana AQ Royal Collagene bertindak merawat dan memulihkan sel-sel kulit?

AQ Royal Collagene diformulasi dengan elemen-elemen “dwi-tindakan” yang telah dibuktikan keberkesanannya hasil kajian peringkat antarabangsa. Gandingan Collagen Peptida-Vitamin C membentuk kulit yang gebu, anjal, tegang dan halus manakala L-glutathione-asid alpha lipoic-Vitamin E mencerahkan kulit.
 

7. Bolehkah AQ Royal Collagene digunakan untuk melindungi dari ancaman penyakit-penyakit kronik?

Ya, boleh. AQ Royal Collagene mengandungi sejenis antioksida bernama asid alpha lipoic yang mempunyai kekuatan setara dengan coenzime Q10 dan bersifat universal. Ia boleh larut air dan larut lemak dan berkemampuan untuk mengitar semula antioksida-antioksida lain seperti vitamin C dan vitamin E yang telah digunakan.

 • $75.00
 • $85.00
 • $85.00
 • $85.00
 • $85.00
 • $85.00
 • $85.00
 • $90.00
 • $100.00
 • $100.00
 • $150.00
 • $140.00
 • $10.00
 • $45.00
 • $25.00
 • Book Time

Latest from Super User

Last modified on Friday, 03 May 2013 13:53

Add comment


© 2013 Al-Aqwa Resources Sdn Bhd. All Rights Reserved.