Artikel 10

MENGAPA AQ ROYAL COLLAGENE SANGAT SESUAI UTK IBU MENYUSU
 

Susu ibu merupakan pemakanan lengkap dan terbaik untuk bayi dari awal lahir sehingga mencapai usia 2 tahun. Pada ketika ini, organ penting seperti otak mengalami tumbesaran pesat dan memerlukan nutrisi khusus bagi memastikan tumbesaran berlaku dengan sempurna.  Susu ibu mengandungi vitamin C, vitamin E, enzim, glutathione dan pelbagai anti oksida yang meningkatkan sistem imun dan daya tahan tubuh bagi melawan ancaman penyakit.

 

 

 

AQ Royal Collagene satu-satunya produk paling sesuai untuk ibu dan anak menyusu. AQ Royal Collagene dapat membekalkan 5 nutrisi penting yang bermanfaat untuk ibu dan bayi yang menyusu:

 

 

 

1.       Fosfolipid

 

Sejenis asid lemak yang terdapat dalam ekstrak royal jelly dapat membantu  perkembangan otak bayi bagi sintesis molekul pembawa isyarat. Kekurangan fosfolipid dan Omega 3 boleh menyebabkan masalah ADHD & Autism dikalangan kanak-kanak.

 

 

 

2.       Asid Sialik

 

Sejenis monosakarida yang terdapat dalam ekstrak sarang burung membantu perkembangan gangliosida dalam otak bayi. Gangliosida berfungsi dalam pembentukan daya ingatan, petumbuhan sel-sel neuron dan diperlukan untuk tindakbalas antara sel.

 

 

 

3 .    Vitamin B yang lengkap

 

Bekalan Vitamin B12 dan asid folik boleh merangsang perkembangan sistem saraf (CNS) pada bayi dan mengatasi sindrom sawan tangis. Vitamin ini yang terdapat dalam ekstrak Royal Jelly membantu penghasilan serotonin bagi mengatasi sindrom kemurungan, gangguan emosi serta masalah tidur dikalangan orang dewasa.

 

 

 

4.       Lechitin

 

Kandungan dari ekstrak Royal Jelly membantu memecahkan kolesterol dan lemak di dalam darah. Ini akan meningkatkan kadar metabolisme seterusnya membantu mengawal berat badan selepas bersalin.

 

 

 

5.       Anti oksida yang tinggi

Acai berry dan maqui berry mengandungi paras anti oksida yang tinggi, iaitu 50,000 unit ORAC/gram dan asid lemak Omega-3. Ini dapat melambatkan proses penuaan, menyingkirkan toksin dan meningkatkan sistem imun  tubuh.

© 2013 Al-Aqwa Resources Sdn Bhd. All Rights Reserved.