Artikel 7

Bagaimana Memoreen Juice Membantu Sindrom  Kurang Daya Tumpuan & Hyperaktif ( ADHD)

Apa itu ADHD ? Sindrom  Kurang Daya Tumpuan & Hyperaktif ( ADHD)

Kekacauan Perilaku Berkaitan Saraf Di Kalangan Kanak – Kanak

 

 

 

Simtom-Simtom : Kuat Berangan , Kurang Tumpuan, Tidak Mahu Dengar Kata/Arahan, Mudah Hilang Tumpuan, Mudah Lupa, Banyak Bercakap, Tidak Patuhi Arahan

 

 

 

Bahan utama  yang terkandung dalam Memoreen Plus Juice, Bacopa Monneira telah digunakan sejak beratus tahun dahulu dalam perubatan Ayurveda sebagai ramuan semulajadi yang dapat membina potensi minda dengan merangsang aktiviti-aktiviti neuron serta meremajakan sel-sel otak. Ia mengandungi bahan aktif Bacosida A & B yang  telah dikaji, mampu memberi protein baru pada otak manusia. Ia juga dapat membebaskan molekul Nitrik Oksida yang bertindak melebarkan pembuluh darah seterusnya melancarkan pengaliran darah keseluruh anggota.

 

 

 

 

 

Herba Bacopa Monniera

 

 

 

 Ia juga mampu mengatasi masalah ADHD ( Hyperaktif)  dan ia akan meningkatkan tahap “Sirotonin” sejenis rembesan kimia di dalam otak untuk memberi kesan rehat.  Ia akan mendorong fungsi otak dan mengurangkan kegelisahan justeru dapat mengatasi masalah ADHD( Hyperaktif).

 

 

 

Kelebihan herba yang bernama Bacopa Monniera, adalah kerana ia herba yang di iktiraf di peringkat antarabangsa serta digunakan di serata dunia sebagai herba untuk mengaktifkan sel-sel otak, menguatkan daya ingatan serta meningkatkan daya konsentrasi terutama bagi kanak-kanak juga para pelajar bagi membantu proses pembelajaran.

 

 

 

Pelbagai kajian mengenai keberkesanan Bacopa Monniera terhadap pertumbuhan sel-sel otak telah dilakukan oleh sebegitu banyak pusat-pusat penyelidikan tersohor seperti di Mahatma Ghandi Medical College and Research Institute(India), Khon Kaen University(Thailand), Swineburn University of Technology(Australia), University of Peshawar(Pakistan), Second Military Medical University(China), Oregon Research Center for Complementary and Alternative Medicine Neurological Disorders(US) serta banyak lagi diserata dunia

 

 

 

Jus Memoreen telah diformulasi dengan tambahan ekstrak pelbagai herba terpilih yang setiap satunya memberi kebaikan berganda kepada perkembangan sel-sel otak dan kesihatan secara menyeluruh. Antaranya Gingko Biloba, Habbatus Sauda, Madu, Delima, Rozella dan anggur. 

 

Produk keluaran 100% Muslim dan MEMOREEN JUICE selamat dimakan serta kesannya dapat dilihat dan dirasai serta merta. Insyaallah KERANA Memoreen Plus Juice dihasilkan oleh pakar pengilangan tempatan, disokong oleh penyelidik dari universiti tempatan dan diuji di makmal tempatan yang diiktiraf pencapaiannya diserata dunia. Dengan gabungan berpuluh tahun pengalaman dalam bidang penyelidikan & pengeluaran herba, Insya allah produk keluaran tempatan mampu menandingi kualiti dan keberkesanan produk luar negara.

© 2013 Al-Aqwa Resources Sdn Bhd. All Rights Reserved.