Artikel 6

Adakah anda mengalami masalah seperti di bawah?

- Sembelit atau sukar buang air

- Hidung sering tersumbat
- Sinus
- Mudah selsema- Letih, lesu dan sering tak bermaya
- Sukar memberi tumpuan

 

 

Jika ya, kemungkinan anda mengalami masalah toksin yg. berlebihan dalam tubuh. Toksin berlebihan boleh menjejaskan keupayaan mental dan kecergasan tubuh sekiranya tidak disingkirkan dengan segera.

 

Toksin boleh terhasil dari pelbagai sumber. Antaranya :
- asap rokok
- pewarna/ penambah makanan (additive)
- kafein berlebihan
- tekanan
- kecederaan otak
- dsb

 


Kajian oleh
 Prof. Judith Wurtman, dari MIT mendapati jenis makanan yg kita ambil boleh mempengaruhi tahap neurotransmitter dopamine, norepenipherine & serotonin. Beliau mendapati kehadiran dopamine & norepenipherine memberi kepekaan kepada fungsi otak manakala serotonin memberi ketenangan, menghilangkan kegelisahan juga menghasilkan rasa     positif pada jiwa.

 


Oleh itu kita patut memberi perlindungan kepada sel-sel otak dari ancaman radikal bebas dan toksin yg dapat merosakkan jaringan neuron tersebut.

 

 

 

Terdapat pelbagai jenis herba, tumbuhan juga buahan yg dapat melawan toksin. Antaranya pomegranate atau delima, yg mengandungi polyphenols, tannins dan anthocyanins, biokimia yg bersifat anti oksida bagi meneutralkan ancaman toksin. Satu lagi herba bernama nigella sativa atau black seed juga mengandungi saponin yg dapat membersih dan menyingkirkan bahan toksin dari tubuh.

 

Black Seed / Nigella Sativa

Pomegranate / Delima

 

Kedua-dua ekstrak herba tersebut terkandung di dalam Jus Memoreen Plus bagi menghasilkan tindakan pemulihan dan pelindungan berkesan kepada sel-sel otak. 

Bersama-sama Bacopa Monnierra serta Gingko Biloba, keseluruhan herba ini memberi kebaikan berganda dan kesan positif kepada fungsi sel-sel seluruh tubuh termasuklah organ paling penting iaitu OTAK.

© 2013 Al-Aqwa Resources Sdn Bhd. All Rights Reserved.